In cadrul Campaniei Internationale de Constientizare a Cancerului Mamar, Asociatia Zetta in parteneriat cu Clinica Zetta si Fundatia Pretuieste Viata, cu sprijinul Romgaz si a celor mai mari distribuitori din Romania de implanturi mamare, Romger Medical (Implanturi Mentor) si ThreePharm (Implanturi Polytech), marcheaza 16 Octombrie 2019 – Ziua dedicata realizarii de interventii pro bono de reconstructie mamara post mastectomie, prin derularea actiunii “Together for Women’s Health”, actiune ce face parte din Campania “Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!”.

Ca in fiecare an, de la infiintare, cu ocazia acestei date importante, celebrate la nivel international, Asociatia Zetta realizeaza interventii pro bono de Reconstructie Mamara cu implant mamar de silicon si cu tesuturi proprii.

Daca doriti sa va inscrieti in acest program si sa beneficiati de o interventie de reconstructie mamara post mastectomie, asteptam sa ne trimiteti pe adresa de email contact@asociatiazetta.ro , pana la data de 2 Octombrie:

– povestea dumneavoastra
– dosarul dumeavoastra medical
– adeverinte de venit ale membrilor familiei
_______________________

*Sunt eligibile doar persoanele care indeplinesc conditiile de incadrare in programul Asociatiei Zetta, in functie de veniturile totale ale familiei https://asociatiazetta.ro/conditii-de-incadrare/

*Vor fi selectate doar pacientele care se incadreaza si in criteriile oncologice si medicale de siguranta a realizarii unei reconstructii mamare. Toate candidatele vor fi primite in cadrul unei consultatii interdisciplinare de chirurgie plastica, oncologie si anestezie.

*Dosarele vor fi prioritizate in functie de ordinea inscrierilor.

*Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati pe adresa de email contact@asociatiazetta.ro

Cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat in randul femeilor din lumea intreaga. Anual sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar, conform statisticilor oferite de World Cancer Research Fund International.

Peste 8.900 de cazuri de cancer de san sunt diagnosticate in fiecare an in Romania, 1.800 dintre acestea in stadiile cele mai avansate  ale bolii. 25 de femei sunt diagnosticate zilnic in tara noastra cu cancer de san, iar statisticile inregistreaza un procent al mortalitatii din cauza cancerului mamar de 36% (din cazurile diagnosticate), mai mare decat media europeana (29%) si chiar decat cea mondiala (31%).

Pierderea unuia sau a ambilor sani prin extirparea glandei mamare are un impact psihologic major asupra pacientei. Repercursiunile pot fi semnificative asupra increderii in sine, dar si a calitatii vietii acesteia, manifestate prin dificultati in integrarea familiala, sociala si profesionala.

Reconstructia sanilor dupa operatia reprezinta redarea feminitatii si de consta in restabilirea aspectului, formei, volumului, pozitiei cat mai naturale  si cat mai apropiate de cea a sanului ce a fost afectat.

Asociatia Zetta a sprijinit si promovat initiativele si programele privind cresterea calitatii vietii, in special cele legate de Reconstructia Mamara.

“Din pacate, in Romania foarte putine femei recurg la reconstructia de san dupa mastectomie, si mai putine parcurg toate etapele necesare unei reconstructii complete si un numar exceptional de mic dintre ele se gandesc ca pot arata dupa o reconstructie chiar mai bine decat inainte de mastectomie.” – Dr. Dragos Zamfirescu

Reconstructia Mamara reda pacientelor care au supravietuit unui cancer increderea in sine, le face sa se simta din nou femei. O mastectomie care nu este urmata de o operatie de reconstructie mamara provoaca traume psihice. Insa, dupa o astfel de operatie, femeile isi pot relua cursul firesc al vietii, fara sa poarte stigmatul unui handicap fizic.