Când avea 5 ani, casa în care locuia cu părinții și cele două surori, a ars. A ars și el. Capul, mâinile și o parte din corp au ars atât de rău încât vor mai dura ani de zile pentru recuperarea fizică parțială.

Incendiului aceluia i-au supraviețuit mama și cei trei copii. Tatăl a decedat atunci.

Acum doi ani, din cauza unui bec care a făcut o flamă, casa a ars din nou din temelii. Casă șubredă, într-un sat din Botoșani. Flama a căzut pe o bucata de polistiren și totul s-a transformat în scrum. Acum locuiesc într-un apartament din Iași, oferit prin bunăvoința unui OM.

Gabriel are acum 16 ani și este elev la Seminarul Teologic Ortodox din Iași. Sora mai mică e elevă la școala generală, iar cea mare e studentă la master. Copiii aceștia care au rămas pe drumuri își continuă școala.

Gabriel însă, nu are decât brațe, și-a pierdut mâinile datorită arsurilor. N-are nas, doar două orificii prin care respiră. Petice din grefe de piele pe cap și pe corp, dar, Gabriel a venit singur cu trenul de la Iași, doar pentru un control. Și de la Zetta din nou la gară spre Iași.

Ce-o fi în sufletul lui când se uită ceilalți la el ca la un alien? Oare nu și-a imaginat vreodată viața altfel, sau nu și-ar dori și el o viață de adolescent cu toate bucuriile ei?

Și dincolo de toate, știți ce face Gabriel? Deși nu are decât brațe și un mic “ciot” din palma de altă dată, cu care poate face o mica “pensă”, Gabriel pictează!!! Gabriel este elev la secția de pictură a Seminarului Teologic.

La ultimul control medical, doctorul Dragos Zamfirescu îl întreabă: Ce vrei să facem în continuare, Gabriel? Gabriel răspunde rapid: Nasul! Un copil care își dorește un nas…

În sala de așteptare, Gabriel încearcă să se îmbrace cu geaca și să-și pună căciula pe cap. Greu. Unul dintre pacienți îl ajută. Un spectacol tăcut și amar. Al naibi’ de amar. Și Gabriel a plecat cu gândul că se va întoarce peste două săptămâni pentru începerea reconstrucției nasului.

Un alt pacient din sala de așteptare a fost atât de impresionat încât ne-a contactat după plecarea lui și s-a oferit să doneze lunar o suma de bani pentru Gabriel. Dar, operațiile lui Gabriel presupun costuri ale materialelor și costuri semnificative pentru protezele de la mâini. Doctorul Dragos Zamfirescu, îl operează pro bono.

Donează și fii și tu parte din șansa oferită lui Gabriel de a se bucura de viață!

VREAU SA MA IMPLIC