Activitatea Asociației Zetta în primele 3 luni ale anului 2018, s-a bazat atât pe soluționarea de diverse patologii medicale la copii și adulți, cât și pe sprijinirea și educarea tinerilor medici rezidenți și a studenților la medicină prin intermediul unor stagii de pregătire oferite gratuit acestora în cadrul Centrului de Excelență în Chirurgie Plastică și Reconstructivă – Clinica Zetta.
În ceea ce privește activitatea medicală a Asociației Zetta, în primele 3 luni ale anului 2018 s-au realizat 15 intervenții reconstructive (pentru malformații congenitale, reconstructii de sân după mastectomie, leziuni de nervi periferici, paralizie de plex brahial, sechele postcombustionale – excizii de cicatrici și bride cicatriciale, reconstrucții de mână și ureche), la un număr de 14 pacienți (3 copii și 11 adulți, un pacient beneficiind de 2 intervenții).
Pe de altă parte, activitatea educațională a Asociației a constat în demararea unui program de stagii de Chirurgie Plastică, stagii de care au beneficiat în primele trei luni ale anului în curs doi medici rezidenți și doi studenți de la unele dintre cele mai prestigioase universități din lume Oxford și Cambridge.
De menționat faptul că Asociația Zetta a participat în calitate de organizator la evenimentul ”Celebrăm Feminitatea”, care s-a desfășurat în data de 10 martie la Muzeul Satului din București și în cadrul căruia s-au reunit peste 60 de femei trecute prin lupta cu cancerul de sân. Acest eveniment a luat forma unui grup de suport între pacientele beneficiare de intervenții gratuite de reconstrucție de sâni sau simetrizare, chirurgii plasticieni colaboratori ai Asociației Zetta și psihologul care sprijină în mod necondiționat acțiunile Asociației Zetta.
În spiritul de transparență totală care dorim să guverneze activitățile Asociației Zetta, intenționăm să vă informăm trimestrial asupra surselor și sumelor care au intrat în contul Asociației, precum și asupra destinației acestora. Pentru aceia dintre dumneavoastră care ați ”adoptat” un pacient, vă vom ține la curent cu etapele planului de tratament și cu evoluția pacientului, dar și a modului în care este utilizat sprijinul dumneavoastră financiar.
Astfel, de la 21 decembrie 2017 până la 31 martie 2018, în contul Asociației au intrat 22.500 Euro, dintre care 2.830 Euro au provenit din donații personale, 19.670 Euro din donațiile companiilor din profit.
Din aceste donații au fost acoperite costurile legate de materialele consumabilele medicale care au fost folosite în cadrul celor 15 intervenții, costuri care au fost în valoare de aproape 12.000 Euro.
Dorim să mulțumim și personalului medical implicat în aceste operații – chirurgi plasticieni și medic anestezist – pentru dăruirea și generozitatea de care au dat dovadă. Toate aceste intervenții au fost realizate probono, ceea ce a permis o economie de aproximativ 21.000 Euro din costul real al acestor intervenții.
Pentru următoarele trei luni, în momentul de față avem programate alte 12 intervenții reconstructive cu o patologie diversă: pareză facială, excizie tumori cutanate, malformații congenitale, paralizie de plex brahial, reconstrucție de sân, sechele postcombustionale.
De asemenea, în programul nostru educațional pentru următorul trimestru avem planificate stagii pentru încă 4 medici rezidenți, organizarea unei Conferințe pe teme de Chirurgie Plastică Reconstructivă la care vor participa 2 chirurgi plasticieni de la Spitalul MD Anderson din Hudson, Texas, SUA, precum și sprijinirea participării a câte unui tânăr medic de perspectivă la Congresul European de Microchirurgie de la Belgrad și la Congresul European de Chirurgi a Mâinii de la Copenhaga.
Vă mulțumim încă o dată pentru sprijinul pe care ni l-ați acordat, pentru a putea ajuta și noi mai departe pacienți și medici tineri aflați la început de carieră.
Paște fericit!