În luna dedicată femeilor, Asociatia Zetta în parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei au adus în atenția publicului doamne cu povești speciale, adevărate modele care și-au pus amprenta asupra culturii țării noastre.

In Romania, se depisteaza anual aproximativ 80000 de cazuri noi de cancer, spune statistica Organizatiei Mondiale a Sănătații.

Unul dintre obiectivele Asociatiei Zetta este acela de a oferi sprijin femeilor care au trecut prin experient cancerului la sân si care, în urma luptei cu acestă boală cumplită, au rămas cu sechele fizice, dar mai ales psihice.

Una dintre femeile care s-a luptat cu cancerul este scriitoarea Chris Simion Mercurian care a ales să își povestească experiența într-o carte. Ea si-a dorit sa impartaseasca trăirile ei de pe tot parcursul luptei pentru viață, atat cu femeile care trec prin aceeasi suferință, cat si cu medicii care le sunt alături pacinetelor in această luptă.

Astfel, în data de 14 martie, de la ora 17:00, în sala de conferințe Mircea Eliade a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii, nr. 22), a avut loc o sesiune de lectură publică susținută chiar de scriitoarea Chris Simion care a citit din Albumul Photo-text ”Care dintre noi”- fragmente din trăirile ei in lupta cu cancerul.

Evenimentul si-a propus educarea publicului în scopul intelegerii trăirilor din spatele luptei cu cancerul, sa ne plecăm asupra luptei psihice pe care pacienții o duc cu aceasta boală, care este de cele mai multe ori mai grea decat lupta fizica.

Bibliotecile nu au fost departe de suferința prin care sunt nevoite să treacă anumite femei și au organizat diferite programe, activități, campanii prin care au încercat să sprijine persoanele afectate.

La eveniment au participat aproximativ 60 de parsoane dintre care medici din domeniul cancerului mamar si femei care trec sau care au trecut prin acest diagnostic.

“Chris este un Fenomen! Întâlnirea cu ea a fost pentru mine o revelație… M-am gândit din prima clipă să fac tot posibilul ca toți apropiații mei să o cunoască. Va promit ca întâlnirea cu ea o sa vă îmbogățească existenta si, după ce o să ii auziți povestea, o să priviți cu alți ochi viața” – Dr. Dragos Zamfirescu, Presedintele Asociatiei Zetta