Asociatia Zetta a sustinut in luna octombrie a anului 2021 un maraton de reconstructii mamare pro bono pentru femeile care au trecut prin cancerul mamar.

Aceste operatii dureaza intre minim 3 ore si maxim 12-13 ore. Majoritatea cazurilor au fost de dificultate mare sau foarte mare.

S-au realizat toate tipurile de reconstructii mamare – cu implant si/sau cu tesuturi proprii (latissimus dorsi si DIEP) – dar si tratamentul microchirurgical al limfedemului (anastomoze limfo-venoase, transfer liber de ganglioni vascularizati).

Rezultatele?

14 medici impreuna cu asistenti, infirmieri si o parte din personalul administrativ al Spitalului Zetta au luat parte la realizarea a 18 operatii de reconstructie mamara si 2 operatii microchirurgicale de tratament al limfedemului consecutiv unor mastectomii.

16 dintre paciente au beneficiat de acoperirea integrala a costurilor, iar 4 au achitat partial costurile consumabilelor folosite in operatii.

Interventiile au durat in total 100 de ore, iar valoarea consumabilelor medicale folosite au insumat aproximativ 15.000 Euro. Manopera medicilor a fost pro bono.

Citeste aici mai multe detalii despre maratonul reconstructiilor mamare pro bono.

Daca si tu esti o invingatoare a cancerului de san si iti doresti o reconstructie mamara sau sau cunosti pe cineva care a trecut prin aceasta lupta, ne poti contacta telefonic la 0744.348.448 sau la adresa de e-mail contact@asociatiazetta.ro

Pentru a ne sustine sa realizam in continuare aceste interventii reconstructive pro bono, poti contribui la plata consumabilelor medicale donand online aici sau in conturile de mai jos:

CONT LEI: RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901

CONT EURO: RO57 BTRL EUR CRT 041 240 3901

Ajuta-ne sa ajutam!