Dragi colaboratori,

Din dorința de a  păstra spiritul de transparenta după care ne ghidam, in cele ce urmează vom face o prezentare a activității desfășurate de  Asociatia Zetta in cel de-al doilea trimestru al anului 2018.

In intervalul Aprilie -Iunie 2018, activitatea Asociației Zetta s-a desfășurat pe doua direcții, medicala si educaționala.

In ceea ce privește activitatea medicala a Asociației Zetta, in cel de-al doilea trimestru al anului 2018 s-au realizat 20 de  intervenții reconstructive (pentru malformații congenitale, reconstrucții si simetrizări de sân după mastectomie, leziuni de nervi periferici, paralizie de plex brahial, sechele postcombustionale – excizii de cicatrici si bride cicatriciale, reconstructii de mana si ureche), la un număr de 18 pacienți (6 copii si 12 adulți), doi dintre pacienții adulți au beneficiat de cate doua intervenții reconstructive fiecare.

Costurile necesare susținerii consumabilelor din cadrul acestor 20 de intervenții au fost in valoare de aproximativ 13000 EUR.

Mulțumim si personalului medical implicat in aceste operații – chirurgi plasticieni si medic anestezist – pentru dăruirea  si generozitate de care au dat dovadă. Toate aceste intervenții au fost realizate pro bono, ceea ce a permis o economie de aproximativ 14500 EUR  din costul real al acestor intervenții.

Activitatea educațională a Asociației, a constat in continuarea programului de stagii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva , stagii de care au beneficiat in intervalul Aprilie-Iunie 2018, patru medici rezidenți din București si Timișoara.

Costul alocat de Asociatia Zetta unui stagiu de pregătire de doua săptămâni in Clinica Zetta pentru medicii rezidenți din afara Bucureștiul este de aproximativ 800 EUR.

De asemenea,  Asociatia Zetta a sponsorizat participarea unui medic rezident in Chirurgie Plastica la Congresul European de Microchirurgie de la Belgrad (EFSSM 2018), si a unui medic specialist in Ortopedie si Traumatologie, Doctor in Științe Medicale, la Congresul European de Chirurgia Mâinii de la Copenhaga ( FESSH 2018).

Sumele necesare finanțării acestor doua participării au fost de aproximativ 1900 EUR.

Si tot in sfera informării si educării studenților si tinerilor medici rezidenți, in data de 08 Mai 2018, in parteneriat cu Fundația Daniel Murariu, Asociatia Zetta a organizat la hotelul Hilton Garden Inn din București o Conferința pe teme de Chirurgie Plastica si Reparatorie, susținuta de doi reputați chirurgi si profesori de la Departamentul de Chirurgie Plastica a Universității Texas si de la MD Anderson Cancer Center din Houston (USA).

Profesorii americani Peirong Yu si Rene D.Largo, au abordat subiecte precum reconstrucții de sân, reconstrucția de mandibula, de trahee sau faringo-esofagiana.

Evenimentul, s-a bucurat de o participare numeroasa atât din partea chirurgilor plasticieni cat si din partea tinerilor studenți la medicina, intrarea fiind libera, pentru a oferi oportunitatea participării la eveniment tuturor celor interesați.

Costul final organizării acestei conferințe a fost de 1000 EUR.

In vederea obținerii de fonduri pentru materialele medicale necesare in  sălile de intervenții, in ultimele trei luni  am derulat  doua campanii: Campania Zetta pentru Zâmbet dedicata copiilor care necesita intervenții de reconstrucție sau reparatorii si Campania 2%.

Prin Campania Zetta pentru un Zâmbet am reușit sa obținem sponsorizări de la persoane juridice in valoare de aproximativ 2400 de EUR.

Un alt eveniment dedicat copiilor l-am desfășurat in data de 26 Mai la Muzeul Satului din București.

Evenimentul a fost organizat atât ca o sărbătorire a copiilor pacienți ai Asociației cu ocazia zilei de 1 Iunie, cat si ca o strângere de fonduri prin vânzarea de obiecte donate de către elevii de la Liceul de Arte Nicolae Tonitza si de către preșcolarii de la Grădinița lui Matei, jucării croșetate manual de către o pacienta a Asociației Zetta si bijuterii lucrate manual de către o membra a asociației noastre.

Valoare financiara a valorificării acestor donații a fost de 650 EUR.

Prin Campania 2% pana in acest moment ne-a fost redirecționata suma de 200 EUR.

Menționam faptul ca din formularele de 2% depuse pana la data de 25 Mai 2018 in favoarea Asociatiei Zetta, sumele aferente  pot intra in contul nostru pana la data de 31 Decembrie 2018.

Tot in vederea asigurării de materiale consumabile pentru pacienții pe care medicii noștri ii operează pro bono, in seara zilei de 14 Iunie, am fost găzduiți de Galeria  de Arta Alexandra’s pentru organizarea unei seri caritabile, contravaloarea biletului de participare la eveniment intrand in contul Asociatiei Zetta.

Suma  strânsă cu ocazia acestui eveniment a fost in valoare de 1800 EUR.

Asociatia Zetta a beneficiat in ultimele 3 luni  de alte sponsorizări de la persoane fizice si juridice in valoare de 3900 EUR.

Pentru următorul trimestru,  in momentul de fata avem programate alte 12 intervenții reconstructive cu o patologie diversă: pareza facială, intervenții cu lambou, malformații congenitale, paralizie de plex brahial, reconstrucție de sân, sechele postcombustionale.

Programul educațional pentru următorul trimestru prevede asigurarea de stagii medicale gratuite pentru alți 3 medici rezidenți de la Chișinău, si găzduirea in practica de vara a doi studenți , organizarea unei manifestări sportive in Parcul Mogoșoaia, a unei Gale de strangere de fonduri si a unui eveniment caritabil dedicat femeilor cu mastectomie la Teatrul National București .

Va mulțumim pentru susținere si generozitate si va invitam sa rămâneți alături de noi, in eforturile de a oferi o mai buna sănătate pacienților noștri si o continuitate in formarea si pregătirea tinerilor medici.

Cu prietenie,

Dr. Dragos Zamfirescu

Președinte al Asociației Zetta