logo_clinica_zetta

Ce este luna constientizarii cancerului mamar?

Octombrie este luna internationala de constientizare a cancerului mamar, o campanie anuala ce se desfasoara in toata lumea si care implica mii de organizatii, pentru a evidentia importanta constientizarii cancerului de san, educatia si cercetarea in domeniul acestuia.

Ce reprezinta luna internationala privind constientizarea cancerului mamar?

Luna Octombrie, supranumita “luna Roz”, reprezinta luna internationala de lupta impotriva cancerului mamar, o campanie anuala ce se desfasoara la nivel mondial si care implica mii de organizatii unite in scopul de a evidentia importanta constientizarii cancerului de san, educatia si cercetarea in domeniul acestuia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la initiativa Societăţii Americane a Cancerului, începand cu 1985, a stabilit prin convenţie internaţională ca luna octombrie să fie Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar.

Datele statistice arata ca una din opt femei va suferi de cancer la sân, onform National Cancer Institute din Statele Unite.

În România, aproape 8000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer la sân. Există soluții și după aflarea diagnosticului de cancer la sân!

breast-cancer-logo

Pe parcursul intregi luni de constientizare a cancerului de san, Asociatia Zetta, cu sprijinul Clinicii Zetta, se  implica in activitati si actiuni ce urmaresc cresterea gradului de constientizare si informare privind lupta impotriva cancerului mamar.

Unul din obiectivele Asociatiei Zetta este acela de a oferi sprijin femeilor ce au trecut prin experiența cancerului de sân și a mastectomiei, si cauta soluții viabile în reconstruirea feminității alterate, prin realizarea interventiilor de reconstructie mamara.

“Momentul apariției cancerului mamar în viața unei femei, este cu siguranță un moment dramatic.” – Dr. Ina Petrescu

“Impactul psihologic emoțional asupra unei paciente în urma mastectomiei, este echivalent cu cel al pierderii unei rude de gradul I. Când o femeie își pierde sânul, este că și cum și-ar fi pierdut soțul sau chiar un copil…” – Dr. Dragoș Zamfirescu

Ce inseamna reconstructia mamara?

Breast Lift

Reconstructia mamara reprezinta operatia de redare a formei sanilor dupa ce acestia au fost supusi operatiei de mastectomie. De obicei, cand vorbim despre reconstructia sanilor, ne referim la reconstructia de dupa mastectomie (extirparea intregului san). Beneficiile operatiei de reconstructie  includ imbunatatirea imaginii fizice, a stimei de sine, sexualitatii si calitatii vietii.

Odata cu individualizarea tratamentului pentru cancerul mamar, abordarea reconstructiei sanilor este cu adevarat personalizata astfel, scopul si asteptarile difera de la un pacient la altul.

In urma cu  20 de ani, majoritatea femeilor care sufereau o interventie de mastectomie alegeau sa nu apeleze la operatia de reconstructie mamara. Cu timpul, datorita imbunatatirii informarii pacientului, tehnologiei implanturilor si tehnicii microchirurgicale, multe dintre femeile din zilele noastre aleg sa isi reconstruiasca sanii.

Tuturor pacientelor ar trebui sa li se ofere optiunea de a discuta despre reconstructia mamara, cu un chirurg plastician

Pro reconstructiei mamare:

  • Abilitatea de a recrea sfera sanului si forma mamelonului
  • Imagine de sine imbunatatita, redarea feminitatii si a sexualitatii care duce la o calitate a vietii mai buna

Aspecte de luat in calcul atunci cand te gandesti la interventia de reconstructie mamara:

  • De multe ori necesita proceduri secundare
  • Nu se poate restabili intreaga functie a sanului (ex. lactatia)

Testimoniale

Mai jos o puteti urmari pe Oana, una dintre pacientele noastre cu reconstructie mamara, ce a devenit prietena noastra, fiindu-ne mereu alaturi in toate demersurile asociatiei.

In cadrul Clinicii Zetta au fost realizate numeroase interventii de reconstructie mamara.

Evenimentul lunii Octombrie
Galateea – Mastectomia nu ucide feminitatea!

Asociatia Zetta, in parteneriat cu Clinica Zetta, marcheaza luna constientizarii prin 8 operatii de reconstructie mamara realizate gratuit.

Medicii Asociatiei Zetta implicati in lupta impotriva cancerului mamar:

Dr. Dragos Zamfirescu

DOCTOR ÎN STIINŢE MEDICALE MEDIC PRIMAR ÎN CHIRUGIE PLASTICĂ, ESTETICĂ ŞI MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVĂ
Doctor Dragoş Zamfirescu este Doctor în Stiinţe Medicale, Medic Primar în Chirugie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă și Președintele Chirurgilor Plastici din România.

Dr. Dragoș Zamfirescu este doctor în științe medicale, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, cu o experiență de aproape 21 ani în chirurgie plastică, 20 ani în microchirurgie reconstructivă și 19 ani în chirurgie estetică, având la activ peste 8.000 de intervenții chirurgicale, dintre care unele cu grad deosebit de dificultate și premiere naționale.

Echipa coordonata de dr Dragos Zamfirescu: dr Irina Luca (medic anestezist), dr Iulia Muraru, dr Amit Beeday, medici specialist chirurgie plastica.

Zamfirescu-Dragos-chirurgie-plastica-m-pr
Petrescu-Ina-chirurgie-plastica

Dr. Ina Petrescu

MEDIC PRIMAR IN CHIRURGIE PLASTICA, ESTETICA SI MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVA DOCTOR IN STIINTE MEDICALE

Doctor Ina Petrescu este Medic Primar in Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, Doctor in Stiinte Medicale si membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania.

Din 2016 este investigator principal in studiul clinic multicentric international Motif iar in perioada 2011-2012 a fost coordonator de studiu clinic multicentric international Solo referitor la cercetarea stiintifica in domeniul chirurgiei plastice si farmacologieie – tratamentul infectiilor extensive, studiu organizat de MedCo, SUA.

Echipa coordonata de dr Dragos Zamfirescu: dr Alina Mitcan, medic specialist chirurgie plastica.

Si tu poti ajuta! Alege “Roz” in luna octombrie si sustine actiunile Asociatiei Zetta!

Puteti dona folosind una dintre metodele de donatii de mai jos:

20% din impozitul pe profit
2% din impozitul pe venit
Donatii online
Voluntariat