Dr. Dragoş Zamfirescu are în portofoliu peste 5000 operații de chirurgie plastică, chirurgia mâinii, microchirurgie reconstructivă şi chirurgie estetică în 18 ani de activitate, atingând excelenta în domeniu.

Doctor în Ştiinţe medicale, Dr. Dragoş Zamfirescu este chirurgul plastician cu cele mai multe operații complexe (de peste 8, 10, 12 ore fiecare) din ultimii ani. A acumulat o experiență deosebită în chirurgia paraliziei de plex brahial, transferuri nervoase periferice, şuturi nervoase lateroterminale, lambouri bazate pe vase perforante (inclusiv propeller flaps), anastomoza arterei hepatice în operațiile de transplant de ficat de la donatori vii  şi în toate tipurile de reconstrucţie de sân (DIEP, latissimus dorsi, TRAM, VRAM, expander, expander-implant, implant permanent, bilateral profilactica, transfer de grăsime (lipofilling).

Numeroasele intervenţii în premieră atât naţionale cât şi internaţionale confirma poziţia sa în topul celor mai buni medici în domeniu. Printre numeroasele intervenţii realizate în premieră în România se regăsesc:

 • Supermicrochirurgie în cazuri de replantări de falange digitale distale;
 • Replantări de picior;
 • Reconstrucție funcțională de limba cu transfer liber musculocutan anterolateral de coapsă şi muşchi vast lateral;
 • Transfer liber anterolateral de coapsă fasciograsos pentru acoperirea unui deget dezmanusat;
 • Transfer liber de fibulă pentru necroza aseptică de cap femural;
 • Transfer liber de fibulă pentru reconstrucția unui defect de femur/humerus/radius/fibulă;
 • Transfer liber dublu – fibula şi antebrahioradial;
 • Implantare stimulator nervos Actigait pentru nerv sciatic popliteu extern în cazuri de paralizie de tip central;
 • Autotransplant de testicul;
 • Transpoziție intratoracică de mușchi latissimus dosi şi mușchi dințat anterior într-un caz de aspergilom intrapleural;
 • Transfer nervos de C7 contralateral (primul caz într-un serviciu privat);
 • Transfer liber muscular funcțională de gracilis pentru paralizie tardivă de plex brahial;
 • Reconstrucție de plex brahial obstetrical;
 • Reconstrucție de sân cu DIEP (primul caz într-un serviciu privat);
 • Folosirea de grefe venoase umplute cu fibre musculare în defectele de nervi digitali;
 • Necroză (pseudoartroză) de scafoid cu grefă vascularizată din radius;
 • Transfer liber de articulaţie digitală;
 • Graft on flap pentru acoperirea defectelor digitale distale;

Premierele internaţionale excepţionale vorbesc de la sine: repararea arterei hepatice la primul transplant de ficat din Republica Moldova şi primul transplant de deget la șobolani.

Dr. Dragoş Zamfirescu, Doctor în Ştiinţe Medicale, Medic Primar în Chirugie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă și Președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România, a fost constant solicitat să participe la operaţii complexe în echipe mixte multidisciplinare (ortopedie, ortopedie pediatrică, chirurgie generală, chirurgie de transplant hepatic, urologie, chirurgie toracică, ORL, neurochirurgie pediatrică, ginecologie) în mai multe spitale din București precum Spitalul Grigore Alexandrescu, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Sfântul Pantelimon, Spitalul Filaret, Spitalul Medicover, Spitalul Euroclinic, Spitalul Marie Curie, Spitalul ORL Panduri, Spitalul de Ortopedie Foișor, Spitalul Elias. De altfel si-a adus aportul şi la Spitalul Republican din Chişinău pentru primele 4 transplanturi de ficat efectuate vreodata in republica Moldova.

A fost visiting surgeon în clinici de specialitate din: Sydney, Tokyo, Taipei, Milano, Torino, Heidelberg, Boston si Mayo Clinic Rochester.

De asemenea, Dr. Dragoş Zamfirescu şi-a pus amprenta şi în Microchirurgia Experimentală efectuând premiere internaţionale precum primul transplant de deget la șobolani, dar şi premiere naționale: tuburi de silicon şi fire pentru regenerare nervoasă în defecte de nerv sciatic la șobolani ; transplant de picior orto şi heterotopic la șobolani; transplant de coadă la șobolan (orto şi heterotopic); transplant de genunchi si transplant de femur la șobolani; transplant de stern la șobolan; transplant de măduva osoasă vascularizată (femur) ca metodă alternativă la transplantul convențional de măduvă; transplant de hemifată la șobolan; transplant de măduvă osoasă vascularizată (femur) pentru inducerea tolerantei imunologice în transplantele de țesuturi compozite.

Medic complet, Dr. Dragoş Zamfirescu este o personalitate marcantă nu numai în chirurgie ci şi din punct de vedere ştiinţific prin activitatea susţinută în ceea ce priveşte proiectele de cercetare (15), publicarea multiplelor articole şi capitole pe plan naţional şi internaţional (66) şi cărţi cu teme de specialitate (2). Deţine peste 230 de lucrări prezentate la congrese naţionale şi internaţionale.

Este de altfel deţinătorul unui brevet naţional de invenţie, BIOCOND NERV, tehnologie care permite regenerarea în cazuri de defecte de nervi periferici, premiat cu medalia de aur de la Brussels Innova 2013, Târgul de inovații de la Bruxelles.