Asociatia Zetta
Implica-te
Doneaza

Daniela Borz, tânăra împușcată în ochi, a fost operată pro bono la Clinica Zetta

Daniela Borz, tânăra împușcată în ochi, a fost operată pro bono la Clinica Zetta

Echipa a fost condusă de Dr. Dan Georgescu, medic oftalmolog specializat în chirurgie oculoplastică, și i-a mai cuprins pe Dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Madalina Totir, medic specialist oftalmolog,  Dr. Andrei Ștefănescu, medic specialist chirurgie plastică, estetică și reconstructivă și Dr. Irina Luca, medic anestezist.

Din cauza fracturilor multiple și a necrozării țesuturilor, implantul inițial, efectuat după intervenția care a urmat imediat incidentului, nu a putut fi asimilat de organism si, in urma necrozarii tesuturilor acoperitoare, a fost extruzat (respins). În cadrul operației efectuate la Clinica Zetta, Danielei i-a fost montată o plasă din titan, care înlocuiește planșeul și peretele medial, deasupra căreia a fost implantată o grefă mixtă de derm și grăsime. Astfel, mărimea orbitei a fost readusă la dimensiunea ei normală care va permite, mai târziu, susținerea unei proteze. De asemenea, partea internă a pleoapei interioare a fost refăcută.

„Violența impactului a fost una extrem de mare, de unde și amploarea distrugerilor provocate, astfel că vom putea obține un aspect estetic foarte bun abia după o a doua intervenție chirurgicală, cam peste 4 luni, când vom putea reface și restul pleoapei inferioare” spune Dr. Dan Georgescu. „Vrem ca rezultatul intervențiilor noastre să fie foarte bun, pentru că știm cât de important este el pentru psihicul Danielei”.

Aceasta este cea de-a treia operație dificilă pro bono efectuată de chirurgii Clinicii Zetta. Celelalte două, paralizie de plex brahial la o fetiță de 6 luni și refacerea cu țesut propriu a unui sân mastectomizat din cauza cancerului, au fost efectuate în 2013 de Dr. Dragoș Zamfirescu. „Ne plac provocările și ne place zâmbetul pacienților când văd rezultatele” spune el.

Dr. Dan Georgescu este medic oftalmolog specializat în chirurgie oculoplastică în Statele Unite. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Dr. Georgescu a plecat în 2009 în Statele Unite unde, după un Master of Science (MS) la Yale University, un Doctorat (PhD) în Neuroscience la University of Texas Southwestern Medical Center – Dallas, rezidențiatul în oftalmologie la Moran Eye Center și fellowship-ul în chirurgie oculoplastică (ASOPRS) cu Richard L. Anderson în Salt Lake City, a fost numit Assistant Professor of Oculofacial Plastic Surgery la Wilmer Eye Institute, Johns Hopkins Medical Center, în Baltimore.

Dr. Dragoş Zamfirescu este Doctor în Stiinţe Medicale, Medic Primar în Chirugie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti şi Șef de Lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, la catedra de Chirurgie Plastică. Dr. Zamfirescu are o experienţă de peste 16 ani în Chirurgie Plastică, 15 ani în Microchirurgie Reconstructivă şi 13 ani în Chirurgie Estetică.

Mai multe informatii:

www.stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sunt-o-persoana-nu-un-monstru-tanara-impuscata-in-ochi-in-capitala-supusa-unei-interventii-reparatorii.html

http://www.agerpres.ro/media/index.php/sanatate/item/254688-Tanara-impuscata-anul-trecut-in-cartierul-bucurestean-Militari-a-fost-operata-cu-succes.html

http://www.realitatea.net/marturia-cutremuratoare-a-tinerei-impuscate-in-ochi-la-supermarket-nu-sunt-un-monstru_1373142.html

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dana-borz-tanara-impuscata-in-ochi-in-cartierul-militari-operatie-clinica-zetta-detaliile-socate-ale-operatiei-480936.html

2022-08-03T18:56:20+03:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top