Povestea Manuelei incepe in anul 2013, an in care a fost diagnosticata cu neurinom acustic, o tumora benigna ce se dezvolta treptat si afecteaza nervii si toate celulele ce realizeaza legatura intre ureche si creier, provocand dureri, pierderea auzului, pierderi de echilibru, vedere dubla…

S-a intervenit chirurgical in acelasi an, printr-o operatie ce a durat 16 ore.

Neurinomul afectase deja in proportie de 100% nervul auditiv.

Afectiunea a fost tinuta sub supraveghere prin controale periodice si examinari RMN .

In anul 2016 tumoarea a recidivat si s-a efectuat a doua interventie in urma careia , Manuela a ramas cu pareza faciala .

In anul 2017, Manuela a continuat lupta cu boala, a efectuat sedinte cu raze Gama Knife, si a fost supusa unor multiple proceduri de recuperare: masaj facial, acupunctura , electrostimulare, insa din pacate pareza nu a suferit nici o modificare in bine.

*Reanimarea fetei paralizate* este o procedura complexa, care se concentreaza pe restaurarea formei si redarea functionalitatii.
Obiectivele sunt de a asigura o protectie a ochiului, de a obtine simetria faciala in stadiu de repaus, simetria miscarii faciale voluntare si de a restabili expresia faciala involuntara. Cea mai importanta zona pentru reconstructie, din punct de vedere functional si estetic este complexul muscular buco-zigomatic, care este responsabil de zambet si de tonusul obrajilor.

Echipa medicala a Asociatiei Zetta a realizat deja acest tip de interventie cu rezultat foarte bun la o alta pacienta.

Asociatia Zetta impreuna cu sprijinul dumneavoastra *poate* sa ii redea Manuelei zambetul frumos si siguranta in sine!

Va invitam sa donati pentru Manuela.

.
VREAU SA MA IMPLIC