Cristina

La 28 de ani vestea ca are cancer a venit ca un trasnet.

In 2017 a descoperit un nodul la san. A mers la control unde i s-a spus ca nodulul este benign si nu are de ce sa isi faca griji. Nu a putut sa se linisteasca si a mers sa ceara o a 2-a parere. Diagnosticul a fost acelasi, nodul de natura benigna, iar recomandarea a fost sa revina la control dupa 4 luni.

Asa a facut! Chiar daca lucrurile pareau sa se inrautateasca si nodulul s-a inflamat, ea nu s-a speriat deoarece doi medici i-au spus ca nu are de ce sa se ingrijoreze.

Dupa cele 4 luni a mers la control moment in care i s-a recoltat o biopsie. Asa a aflat ca are cancer. Cand a aflat diagnosticul, cateva zile a fost in stare de soc, nu a putut comunica cu nimeni.

Apoi a constientizat ca trebuie sa faca ceva, ca singura solutie este sa lupte si sa merga mai departe. A inceput chimioterapia chiar de ziua mamei ei – 26 iunie 2018

Dupa 1 luna i-au scos sanul drept iar in februarie a inceput radioterapia – 25 de sedinte.

In present continua tratamentul oncologic iar visul ei este sa isi poata face reconstructie de san.

A trecut prin clipe extrem de grele, au fost perioade in care nu s-a putut ridica din pat din cauza tratamentului. In tot acest tip sotul i-a fost alaturi.

 “Sotul m-a tuns cand a inceput sa imi cada parul. Copilul m-a intrebat de ce m-am tuns, ce are mami? Este bolnava? I-am spus ca mami s-a tuns pentru ca ii este cald si vrea sa fie ca el, cu parul scurt. Am fost tare pentru el, pentru copil, sa nu ma vada asa” 

Cristina povesteste ca dupa operatie a fost un impact emotional cand si-a dat jos bandajul si s-a vazut fara san. A citit foarte multe carti despre cum sa treci peste momentele grele si sa mergi mai departe.

“Nu am eu dreptul sa sufar, imi spuneam, cand vedeam la televizor copii care aveau cancer”

A interupt serviciul deoarece nu s-a simtit in stare sa merga, dar a continuat sa iasa cu prietenii si cu familia, ea fiind o fire foarte sociabila. A incercat mereu sa isi tina mintea ocupata si cel mai mult s-a focusat pe activitatile cu copilul.

“Sotul m-a ajutat foarte mult cu firea lui mereu optimista, mereu m-a incurajat. Noi doi am fost peste tot impreuna”

Si tot impreuna au venit si la noi.  Cristina isi doreste foarte mult sa isi poata face reconstructia sanului si medicii Asociatiei Zetta au preluat cazul.

Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a putea plati consumabilele, cost care nu poate fi evitat.

Daca vrei sa o ajuti pe Cristina sa isi indeplineasca visul, doneaza si tu 2 euro prin SMS la 8838 sau doneaza online https://asociatiazetta.ro/donatii-online/

Impreuna putem reusi!

VREAU SA MA IMPLIC